Пенсійний фонд провів виїзний прийом громадян

7 лет назад 0

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 2 Херсонського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області Олена Гарагуля 21 червня 2017 року зустрілася з населенням селища Сонячне Дніпровського району м. Херсона, де провела виїзний прийом громадян за місцем їх проживання.

По приїзду в селище, в щойно відремонтованому сільському клубі вже зібралися люди, які виявили бажання поспілкуватися з працівниками Пенсійного фонду.

Найбільше питань до спеціаліста Пенсійного фонду надходило щодо основних положень законопроекту пенсійної реформи, що запроваджується в Україні, та перерахунку пенсій у зв’язку зі зміною соціальних стандартів з 1 травня 2017 року.

Під час зустрічі Олена Гарагуля розповіла присутнім про виплати пенсій працюючим пенсіонерам, про їх обов’язок своєчасно повідомляти управління у разі працевлаштування чи звільнення з роботи тощо.

Докладно відповіла на запитання щодо залежності розміру майбутньої пенсії від страхового стажу та розміру заробітної плати. Наголосила на перевагах легальної зайнятості та необхідності дотримання законодавства про працю. Акцентувала увагу осіб передпенсійного віку на необхідності завчасного звернення до сектору по роботі з майбутніми пенсіонерами управління Пенсійного фонду з метою проведення попередньої експертизи належного оформлення документів, необхідних для призначення пенсії.

Кожному, хто звернувся на прийом, було запропоновано скористатися сучасною дистанційною консультативною допомогою з питань чинного пенсійного законодавства за допомогою Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, телефону “гарячої” лінії та Скайп-зв’язку управління.