Пенсіонерка з Нової Каховки стала жертвою шахрая

6 лет назад 0

Вранці 85-річний жінці зателефонував невідомий, який представився лікарем. Він пояснив, що син жінки скоїв наїзд на пішохода і людина наразі в лікарні у вкрай тяжкому стані, потрібні гроші на лікування. Заявниця розхвилювалася, псевдолікар сказав  назвати їй свою адресу і хтось з медперсоналу під’їде за грошима. Потерпіла віддала невідомому чоловіку 12 тисяч гривень. Через кілька хвилин зателефонувала сину і з’ясувала, що він не скоював ДТП і з ним усе добре. 

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Поліція працює над встановленням особи шахрая.

Того ж дня жертвою ідентичної шахрайської схеми стала 80-річна жителька Херсона. По телефону шахрай повідомив, що її онук збив маленьку дівчинку і на її лікування потрібно 20 тисяч гривень. Заявниця передала невідомому 12 тисяч гривень, після чого з’ясувала, що онук не скоював ДТП. Жінка описала прикмети чоловіка, якому передала гроші. Наразі поліцейські працюють на встановлення його особи.

Шановні громадяни! Попередьте своїх родичів, особливо літнього віку, про існування такого виду шахрайства, щоб вони не панікували при подібних дзвінках. Якщо по телефону у людини вимагають гроші на лікування, потрібно спитати, у якій лікарні знаходиться людина, адресу медзакладу, ім’я і по батькові родича, число, місяць та рік його народження. Необхідно одразу зателефонувати родичу, щоб дізнатися, чи дійсно він потребує допомоги. Якщо він не відповідає, варто набрати номер «102» і розповісти про подію або особисто поїхати в лікарню, у якій нібито знаходиться родич або людина, на яку він скоїв наїзд. Ні в якому разі не можна нікому передавати гроші або переводити на банківські рахунки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області