Перші результати у розвитку спортивної інфраструктури

3 года назад 0

Одним із вагомих заохочень для спортсменів є гідні умови для тренувань.

Про це неодноразово на спільних зустрічах із представниками влади наголошували спортсмени Херсонщини.

Спеціалізований заклад дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів має чимало відомих вихованців. Вони постійно завойовують медалі на всеукраїнських та міжнародних аренах. А спортсменки Ліза Мерешко та Яна Лебєдєва взагалі представлятимуть Україну цього року на параолімпійських іграх у Токіо.

Дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів не тільки забезпечує розвиток фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю на регіональному рівні, а й проводить заходи із фізкультурно – спортивної реабілітації.

Одним із місць для проведення відповідних занять та відновлення є водно-спортивна база, яка знаходиться на 3-му Затоні річки Дніпро.

Тут готуються до всеукраїнських та міжнародних змагань у літній період. Крім того, одночасно близько 200 осіб можуть брати участь у спортивно-масових заходах.

«Сьогодні ми, як обласна влада, намагаємось максимально сприяти розвитку спорту та спортивної інфраструктури на Херсонщині. Однак є обставини, які від нас не залежать», – зазначив перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський.

Так як ділянка, де розташована водно-спортивна база у постійному користуванні АТ «Українська залізниця» ми не можемо залучати державне фінансування у її розвиток.

Тому Херсонська обласна рада звернулась до Офісу Президента України, Прем’єр-міністра України та АТ «Укрзалізниця», аби пришвидшити питання передачі ділянки в постійне користування ДЮСШ для інвалідів.

Тож, наразі це питання надіслано до Кабінету Міністрів України для розгляду.