Поліцейські Херсонщини склали понад 300 адмінпротоколів на домашніх кривдників

4 года назад 0

З початку року працівники поліції Херсонщини відреагували на понад 700 викликів щодо домашнього насильства, склали понад 300 адміністративних протоколів на домашніх кривдників, винесли їм 150 термінових заборонних приписів та відкрили 27 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством. Про це повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько.
Працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП виявили родину, де мати вночі залишила вдома самих двох маленьких дітей. Сама ж у цей час відпочивала в барі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В поліцію зателефонував колишній співмешканець жінки. Він повідомив, що співмешканка залишила вдома самих їх двох дітей: 9-місячну дівчинку та 6-річного хлопчика. Про це йому повідомили знайомі, які бачили співмешканку в барі. За адресою проживання родини виїхали працівники поліції. В цей час і жінка повернулася додому, вона була у стані алкогольного сп’яніння. Жінка поводилася агресивно і неадекватно, висловлювалася нецензурною лайкою у присутності дітей. Вона пояснила, що їй потрібно було терміново вийти в магазин, а дітей вона залишила ненадовго. У відношенні жінки поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про ситуацію в цій родині правоохоронці повідомили службу у справах дітей.