Поліцейські перекрили канал постачання наркотиків до виправної колонії м. Херсона

7 лет назад 0

В Херсоні 28-річний раніше судимий херсонець організував постачання наркотиків до однієї з виправних колоній. До своєї злочинної діяльності підозрюваний залучив ще чотирьох подільників. Зловмисників затримали під час спроби перекидання наркотичних засобів. В ході огляду у них вилучили велику кількість наркотиків, предмет, схожий на револьвер, та 5 набоїв до нього.  

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, організатор злочинної групи використовував своїх подільників у якості «дозорних». Перед тим, як перекинути наркотики до колонії, вони перевіряли прилеглу територію щодо знаходження співробітників правоохоронних органів або інших осіб. Також вони постійно змінювали місця, з яких за допомогою саморобних пристроїв перекидали наркотики через паркан. Під час чергової спроби перекинути наркотики, підозрюваних затримали.

В ході спланованої спецоперації оперативники затримали автомобіль «Део», на якому пересувались зловмисники. В салоні автівки поліцейські виявили та вилучили 2 поліетиленових згортка та медичний шприц з ангідридом оцтової кислоти, пластикову колбу та медичний шприц з екстракційним опієм, а також 12 пакетів типу "Ziplock" з речовиною порошкоподібного білого кольору (метамфетамін) вагою близько 24 г та саморобний пристрій для перекидання наркотиків. Окрім цього, під час особистого огляду у одного з зловмисників був виявлений та вилучений предмет, схожий на револьвер, та 5 набоїв до нього. Усе вилучене та направлено на експертизу.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області