Поліція Херсонщини продовжує виявляти нелегальних мігрантів

4 года назад 0

Наразі на території Херсонської області поліція проводить профілактичні заходи «Мігрант». Відпрацювання триватиме по 19 листопада. Вчора поліцейські відпрацювали територію мікрорайону «Шуменський». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Олег Шанько, в рейді окрім працівників підпорядкованого підрозділу також були задіяні поліцейські підрозділу превенції та представники прикордонної служби. В ході відпрацювання правоохоронці виявили двох громадян Азербайджану, віком 40 та 41 рік, які знаходяться на території України з порушенням термінів перебування. Правопорушники були доставлені в міграційну службу, де на іноземців склали адміністративні протоколи за ст.203-1 КУпАП. Також прийнято рішення про їх департацію із країни.

Загалом з початку відпрацювання працівниками поліції Херсонщини виявлено 301 адміністративне правопорушення громадянами інших держав. Були направлені 50 обґрунтованих звернень до міграційної служби про вирішення питання щодо примусового повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження. За виявленими правопорушеннями розпочато 6 кримінальних проваджень, за якими 6 іноземцям повідомлено про підозру в скоєнні злочину. За двома фактами до суду вже направлені обвинувальні акти.