Поліція Херсонщини закликає громадян не залишати свої скутери і мопеди без нагляду

4 года назад 0

Поліція нагадує, що мопеди і скутери — легка здобич для злодіїв, особливо, якщо вони залишені без нагляду та не обладнані жодними запобіжними засобами. Правоохоронці закликають власників транспортних засобів подбати про їх належне зберігання.

Так, у Білозерське відділення поліції зателефонувала 36-річна жителька с. Новотягинка. Вона розповіла, що невідомий злочинець угнав її скутер «Honda Dio». Під час бесіди з заявницею поліцейські з’ясували, що жінка залишила свій транспортний засіб в гаражі, який вона забула зачинити на ніч.

Ще один випадок незаконного заволодіння стався у місті Генічеськ. 47-річний місцевий мешканець залишив свій скутер «Yamaha Axis» на 50 хвилин біля будинку знайомого. А коли повернувся, то виявив відсутність свого двоколісника й одразу звернувся по допомогу в поліцію.

Наразі правоохоронці встановлюють особи зловмисників та місцезнаходження транспортних засобів.

Поліція Херсонщини радить власникам мототранспорту дотримуватись наступних порад, особливо у теплу пору року:

— якщо ви мешкаєте у приватному секторі, не залишайте свій транспортний засіб на вулиці – закотіть його на подвір’я, а вночі зачиняйте в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;

— якщо ви живете у багатоповерхівці, користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;

— обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;

— блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;

— паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай, у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті у разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб угнали, не гайте часу на самостійний розшук, одразу телефонуйте на номер «102» або звертайтесь у найближче відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Херсонської області