Працівники водної поліції Херсонщини припинили незаконний вилов осетрових

5 лет назад 0

В рамках проведення профілактичного відпрацювання «Нерест» працівники відділення поліції в порту «Херсон» попередили факт браконьєрського вилову осетрових порід риб. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вночі під час відпрацювання акваторії Національного парку «Нижньодніпровський» поліцейські підрозділу помітили на воді 2 моторних плавзасоби. Як згодом з’ясувалося, невідомі чоловіки, які перебували на човнах, здійснювали незаконний вилов риби за межами 500-метрової забороненої зони Каховської гідроелектростанції навпроти Новокаховського посту рибоохоронного патруля.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, враховуючи, що на плавзасобах правопорушників були встановлені сучасні потужні двигуни, браконьєрам нажаль вдалося відірватися від поліцейських. На місці скоєння правопорушення із води були вилучені 2 місинових сітки та перемет з гаками для лову осетрових порід риб. Водні біоресурси, які знаходилися в незаконних знаряддях лову, були випущені в природнє середовище.

Наразі поліція проводить заходи по встановленню осіб, причетних до скоєння правопорушення та притягнення їх до відповідальності за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».