«Право на жестову мову для всіх!» – гасло цьогорічного Міжнародного тижня глухих

5 лет назад 0

З 23 по 29 вересня відзначається Міжнародний тиждень глухих, який у 2019 році проходить під гаслом «Право на жестову мову для всіх!».

Впродовж цього тижня спільнота глухих докладає максимум зусиль, щоб привернути належну увагу міжнародних правозахисних інстанцій і світової громадськості до вирішення проблем осіб з інвалідністю зі слуху та захисту їхніх прав, забезпечення їхніх прав і свобод.

Адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, зараз близько 650 мільйонів осіб страждають різними порушеннями слуху. А це кожен дев’ятий житель планети, з них більше половини страждають від повної втрати слуху.

У заходах, приурочених Міжнародному тижню глухих, взяли участь і представники Херсонської обласної ради, які ознайомилися з проблемами нечуючих громадян та пообіцяли в межах компетенції органу місцевого самоврядування сприяти їх вирішенню.

Завтра ж, 27 вересня, біля комунального закладу «Палац молоді і студентів» Херсонської обласної ради відбудеться флешмоб «Розмовляти мовою жестів круто!». Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до акції!

Нагадаємо, щорічно в останній повний тиждень вересня в світі відзначається Міжнародний тиждень глухих, який в останню неділю вересня і завершується Міжнародним днем глухих. У 2019 році Міжнародний день глухих припадає на 29 вересня.