Правова допомога внутрішньо переміщеним особам

6 лет назад 0

На території нашої області зараз проживає близько 14 тисяч переселенців з Криму та Донбасу, для яких Херсонщина стала другим домом. Велику роль в їх адаптації відіграє Міський гуманітарний центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами, який днями відвідали фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області.

Слід сказати, що гуманітарний центр діє в Херсоні з квітня 2015 року в рамках проекту «Активізація громади Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб», який реалізовувався протягом 2-х років.

Зараз гуманітарний центр – це підрозділ Центру соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді, який надає необхідні соціальні послуги для ВПО.

Юридичні ж послуги переселенці можуть отримати в закладах системи БПД Херсонської області. Про таку можливість і про право переселенців на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто складання процесуальних документів, представництво в суді, адвокатські послуги, розказали фахівці Регіонального центру.

Відтепер фахівці із соціальної роботи гуманітарного центру Генріх Гутерман та Віктор Булка знають, куди направляти ВПО, якщо у них виникнуть питання правового характеру.

В рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці системи БПД Херсонщини приділяють велику увагу правопросвітницькій роботі серед населення. Тому на часі було й обговорення з радником з питань ВПО Русланом Ібрагімовим спільних напрямків роботи щодо захисту прав цієї вразливої категорії громадян.

По завершенні присутні обмінялися інформаційними буклетами, які стануть у нагоді відвідувачам і Міського гуманітарного центру, і Регіонального центру з надання БВПД, двері яких завжди відчинені для постраждалих від конфлікту.