Президія обласної ради винесла на розгляд чергової сесії 56 питань

4 года назад 0

Під головуванням Владислава Мангера відбулось засідання президії обласної ради VII скликання з підготовки чергової XXXV сесії Херсонської обласної ради.

Опрацьовуючи питання, запропоновані постійними комісіями, до деяких із них членами президії були внесені певні зміни. Так, правок зазнала програма щодо запровадження обласних стипендій на 2020-2023 роки, а також питання про надання погодження на передачу амбулаторій загальної практики сімейної медицини до комунальної власності місцевих рад Херсонської області.

Зокрема, за поданням заступника голови облради Оксани Рукавішнікової перший документ доповнено новою стипендією – протидія спалахам інфекційних хвороб. Винагороду у розмірі 12 тис. грн можуть отримати не лише медичні працівники комунальних закладів і підприємств, а усі працівники, які боролися із коронавірусом, в тому числі й лаборанти обласного лабораторного центру.

Також депутати підтримали пропозицію Оксани Олександрівни і щодо коригування одного із критеріїв відбору номінантів, а саме наявність стажу роботи за фахом не менше п’яти років. Оскільки молоді фахівці сьогодні ризикують власним життям нарівні з висококваліфікованими спеціалістами.

«Незважаючи на свій невеликий стаж, людина здатна на подвиг, а тому заслуговує на винагороду!», – впевнена заступник голови облради.

Загалом за результатами обговорення на чергову сесію, яка відбудеться завтра, 29 травня, виноситься 56 питань. Серед традиційних – внесення змін до ряду обласних програм, в тому числі до обласного бюджету.