Прикордонники на Херсонщині підбили підсумки за 2017 рік

6 лет назад 0

6 лютого в Херсоні відбулась Колегія Азово-Чорноморського регіонального управління з підбиття підсумків оперативно – службової діяльності за 2017 рік та визначення завдань на 2018-й. Захід проводився за участю Директор Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення Держприкордонслужби Сергія Сердюка, начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Андрія Ігнатьєва, керівного складу управління та прикордонних загонів, а також ветеранів.

За 2017 рік прикордонники регіонального управління досягли значних результатів в оперативно – службовій діяльності, поліпшили умови несення служби військовослужбовцям та громадянам, які перетинають адміністративну межу.

На фоні зменшення пропускних операцій через державний кордон та адміністративну межу протягом 2017 року у порівнянні з 2016 – зафіксовано збільшення показників з безпекової складової та виявлення наркотичних речовин.

Загалом протягом року прикордонники виявили понад тисячу боєприпасів, 31 одиницю зброї, запобігли більше тисячі випадків переміщення, зберігання та збуту наркотичних речовин (210,5 кг) та прекурсорів (0,272 кг).

В результаті якісної професійної підготовки військовослужбовців вдалось виявити 56 підроблених паспортних документів, 18 таких же відміток ДПСУ, 512 випадків недійсних для перетину адмінмежі та державного кордону документів.

Під час несення служби в контрольованих прикордонних районах прикордонники виявили більше 30 кілометрів сіток, 748 знарядь лову, 48 тон незаконно виловлених водних ресурсів.
Всього протягом року прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності (склали адмінпротоколів) більше 4,3 тисячі осіб. І, як результат, накладено штрафів на суму понад 1,6 мільйона гривень.

Постійно тривало і нарощування бойових та технічних можливостей. Сьогодні регіональне управління, як і вся Служба, має броньовану та сучасну спецтехніку, патрульні автівки високої прохідності. Для моніторингу обстановки залучаються «безпілотники», сучасна тепловізійна техніка.

Активно розвивається співпраця з іншими органами влади та правозахисними організаціями, завдяки чому покращуються вирішення проблемних питань громадян України, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим.

На Колегії також були доведені основні напрями діяльності Державної прикордонної служби України, такі як модернізація системи охорони кордону та підвищення готовності ДПСУ до виконання завдань із його захисту, подальший розвиток інтегрованого управління кордонами та розвиток прикордонної інфраструктури, підвищення рівня довіри до прикордонників.

Наприкінці заходу не забули привітати кращих за результатами оперативно – службової діяльності 2017 року фахівців. Офіцери та військовослужбовці за контрактом отримали звання, медалі, а по кожному напрямку діяльності визначили найкращих у своїй спеціальності військових.

Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби