Рятувальники прагнуть співпраці з підприємцями

7 лет назад 0

Сьогодні в актовій залі Головного управління ДСНС у Херсонській області відбувся "круглий стіл" на тему «Дерегуляція підприємницької діяльності». У його роботі взяли участь керівництво обласної служби ДСНС, органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадських організацій підприємців Херсона.

Мета зустрічі полягала у роз’ясненні основних позицій у сфері протипожежного захисту об’єктів з метою покращення і спрощення здійснення підприємницької діяльності в Україні. Присутнім були роз’яснені тимчасові особливості державного нагляду, зокрема, доведено перелік підстав на здійснення позапланових перевірок. Співробітники обласного відомства детально зупинилися на процедурі подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання і порядку обладнання системами протипожежного захисту і виконання вогнезахисту конструкцій об’єктів в умовах сьогодення.

Учасники зустрічі мали змогу задавати запитання й отримували вичерпні відповіді.

Заступник начальника ГУ ДСНС області Володимир Бєляєв закликав підприємців дотримуватись діючого законодавства з питань цивільного захисту, оскільки безпека людина є найважливішим, що є в державі. А Служба порятунку зі свого боку буде сумлінно виконувати покладені на неї завдання, щоб гідно утримувати гасло рятувальників «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Під час обговорення питань винесених на розгляд "круглого столу" представники ГУ ДСНС області детально зупинилися на ситуації з надзвичайними подіями на території області. У тому числі, на проблемі росту пожеж як у побуті, так і в екосистемах. Відповідно до сезонності підняли питання безпеки на водних об’єктах, біля жнивних ланів тощо.

ГУ ДСНС України у Херсонській області