Рятувальники провели рейд біля водойм області

7 лет назад 0

Безпечний відпочинок біля водойм області під пильним контролем рятувальників. Вони нагадують відпочивальникам правила поведінки на воді, застерігають від необдуманих дій під час купання і закликають не наражати себе на небезпеку.

Так, 5 липня в 12-ти районах херсонського регіону представники Служби порятунку провели таку роботу. Зокрема, працівники Дніпровського райвідділу ГУ ДСНС області організували рейд щодо запобігання загибелі людей на пляжі Лілея у м.Херсоні. Вони спілкувалися з людьми, роз’яснючи їм вимоги правил безпеки під час купання та користування плавзасобами. Була також доведена інформація про те, що за даними статистики, основною причиною загибелі людей на воді є купання у нетверезому стані, відпочинок у непризначених та необладнаних для цього місцях, а також недотримання правил поведінки на воді.

Серед відпочиваючих розповсюджувались пам’ятки та листівки застережного характеру, так як на території та акваторії не проведено ряд заходів спрямованих на забезпечення безпечного оздоровлення, а саме:

— не організовано надання медичної допомоги та рятування людей на воді;

— на зазначеному об’єкті відсутні особи, які відповідають за безпечне використання пляжу;

— відсутні документи та функціонування об’єкта оздоровлення;

— не здійснена перевірка, чистка, водолазне обстеження та виміри глибин акваторії пляжу;

— огородженій під купання акваторії виступають залишки металевих конструкцій, які становлять пряму загрозу життю та здоров’ю відпочиваючих;

— на території об’єкта мають місце масові випадки пірнання людей у воду з висоти металевих конструкцій незакінченого будівництва;

— на об’єкті не організовано роботу рятувального поста з відповідним обладнанням та підготовленим персоналом.

— на території відсутні попереджувальні написи, стенди про заборону купання;

— у межах пляжу здійснюється скид води від системи водовідведення.

Відпочинок біля водойм має оздоровчий вплив на організм людини. Разом з тим, невиконання правил безпеки на воді може обернутись трагедією.

ГУ ДСНС України у Херсонській області