Рятувальники провели рейд серед відпочиваючих на морському побережжі Арабатської Стрілки

7 лет назад 0

Запобігання нещасних випадків на воді серед відпочивальників – одне з найголовніших питань Служби порятунку у літній оздоровчий період. Тож, аби застерегти громадян від травмувань та трагічних випадків на воді, працівники Генічеського районного відділу Головного управління ДСНС області провели черговий рейд місцями масового відпочинку населення на водних об'єктах району.

Спілкуючись із громадянами, які відпочивають на пляжах морського побережжя Арабатської Стрілки, рятувальники нагадали основні правила безпечної поведінки на воді, закликали не нехтувати своєю безпекою та привели сумну статистику загибелі людей на водоймах області. Так, у літній період під час купання вже загинуло 10 осіб, з яких 1 випадок стався у Генічеському районі.

У ході рейду рятувальники роздали відпочивальникам та персоналу об’єктів листівки з правилами безпечного відпочинку на воді. Кожна людина повинна усвідомити, що її безпека залежить від власної відповідальності. Правила ж поведінки прості: обирайте безпечне місце та час для купання: спеціально відведений і перевірений пляж; не грайте в ігри, що передбачають захвати й затоплення; не заходьте у воду в нетверезому стані та одразу після їжі, а також відчуваючи слабкість, нудоту, жар чи озноб; не залишайте без нагляду біля води малолітніх дітей.

ГУ ДСНС України у Херсонській області