Рятувальники проводять навчальні евакуації у школах Скадовського району

6 лет назад 0

Скадовські рятувальники почали проводити перевірки навчальних закладів на предмет додержання та виконання вимог пожежної та техногенної безпеки. Важливою складовою даних перевірок є дії вчителів, відповідальних осіб та дітей щодо навчальної евакуації зі школи. Адже саме від того наскільки швидко та організовано учні залишать будівлю навчального закладу, залежить їх життя та здоров’я.

12 квітня Скадовські рятувальники провели учбову евакуацію учнів Опорного закладу Скадовського НВК «Академічна гімназія». Посеред навчального дня пролунав сигнал «Тривога»! Діти під чітким керівництвом вчителів та персоналу школи швидко залишили будівлю навчального закладу. Вже за лічені хвилини на подвір’ї школи у визначеному місці стояло 644 дитини. Після шикування учнів класні керівники доповіли що всі діти евакуйовані та приміщення після евакуації перевірені.

Адміністрація школи зазначила, що подібні заходи проводяться постійно. Майже кожен учень точно знав, куди треба рухатися та як правильно себе поводити.

Подібні заходи рятувальниками проводиться у більшості навчальних закладів Скадовського району та мають на меті формування у дітей навичок впевнено діяти в умовах екстреної ситуації.

ГУ ДСНС України у Херсонській області