Роботодавці Херсонщини сплатили понад 764 мільйона гривень ЄСВ

6 лет назад 0

Упродовж першого кварталу цього року страхувальники Херсонщини сплатили до державних цільових фондів понад 764,5 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ). Це більш як на 26,6% або 160,9 млн. грн. перевищує надходження ЄСВ попереднього року.

Із загальної суми сплаченого ЄСВ на долю платників податків, які перебувають на обліку в Херсонській ОДПІ припадає понад 530 млн. грн. або 69 відсотків. Цьогоріч вони збільшили відрахування ЄСВ на 109 млн. гривень. Платники Новокаховської ОДПІ спрямували на соціальні потреби 174,6 млн. грн., а Генічеської ОДПІ – 59,3 млн. гривень.

Варто зазначити, що найбільше коштів на соціальні потреби перерахували роботодавці та бізнесмени Херсона — понад 386 млн. грн. ЄСВ, що складає більшу половину відрахувань ЄСВ на Херсонщині.

Нагадаємо, роботодавці зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок за ставкою 22%, а також звітувати про суми нарахованого ЄСВ не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, незалежно від того, чи нараховувався дохід найманим працівникам.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області