Секретар Херсонської міськради обурена діями міського голови

7 лет назад 0

Міський голова раніше видав розпорядження щодо проведення чергового пленарного засідання сесії міської ради, потім переніс дату, потім вніс зміни, взагалі не вказавши дату майбутнього засідання. Таким чином, через нерішучість міського голови Володимира Миколаєнко більшість депутатів та працівників виконавчих органів не можуть спланувати собі відпустки, а місто залишається без рішення важливих проблем, що мають розглядатися у сесійній залі.

Зокрема, "каменем спотикання" стало питання про зміни до міського бюджету на поточний рік, що викликає багато питань і залишає місце для корупції та нецільової трати бюджетних коштів.

"Дата XІV сесії Херсонської міської ради вже двічі переноситься, — повідомляє секретар міської ради Олена Урсуленко. Це при тому, що всі планові питання вже розглянуті й постійні комісії дали свої рекомендації. Депутати готові до роботи. Чергова сесія переноситься лише через одне питання — «Зміни до бюджету 2017 року», яке з'явилось раптово і дійсно не готове. Але від самого початку було зрозуміло, що за один тиждень (лише 22 червня з’явився реєстр змін) питання не може бути досконало вивчено й рекомендовано до розгляду на сесії. Питання не було збалансовано у запропонованому проекті: мінус 10 млн 692 тис. грн. І вже на першому засіданні постійної бюджетної комісії в пункті 2 питання були виявлені недостовірні дані, що викликали обурення членів комісії. За наданим реєстром змін до бюджету управлінню освіти виділяється 790 тис. грн. на ремонт покрівлі двох дитячих садків (6 та №63). А за актами і кошторисом на це потрібно всього 200 тисяч! Заступник директора Департаменту фінансів запропонувала провести службове розслідування. Сподіваюсь, вона звернеться з цієї ініціативою до міського голови. І це не всі неточності у питанні "Зміни до бюджету 2017 року", тому його не можна приймати без грунтовного вивчення. Можливо, його варто було розлянути на позачерговій сесії, адже 100 проектів рішень досконало вже опрацьовані постійними депутатськими комісіями, які надали вчасно свої рекомендації для обговорення на засіданні робочої групи".