Сергій Козир взяв участь у конференції з нагоди 25-річчя Рахункової палати

3 года назад 0

Про посилення фінансової дисципліни місцевих громад та функції Рахункової палати говорили сьогодні під час регіональної конференції, яка відбулася у м. Одеса.

Відкрив конференцію голова Рахункової палати Валерій Пацкан. Він зазначив, що завдяки широкій географії аудитів, що охоплюють усю Україну, Рахункова палата добре знає проблеми місцевих громад:
“Переконаний, що розвиток та процвітання місцевих громад залежить чи не в першу чергу від ефективності планування та використання коштів і майна. І саме цими питаннями Рахункова палата як незалежний конституційний вищий орган фінансового контролю опікується вже 25 років. І ми хочемо, щоб позитивні зрушення на місцях були ще більш помітні та дієві».

До обговорень питань порядку денного долучилися голови Херсонської, Одеської та Миколаївської облдержадміністрацій, обласних рад, голови територіальних громад, представники органів місцевого самоврядування, міжнародні експерти та науковці.

На переконання очільника Херсонщини Сергія Козиря, тема заходу важлива для кожної області та її громад. Херсонська область завжди готова до співпраці, адже лише сильні і розвинені громади – запорука успішної держави.

Регіональна конференція «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати» ініційована палатою з нагоди її 25-річчя за підтримки партнерів з Представництва Європейського Союзу в Україні EU4ACU.