Шахраї, прикриваючись акцією «Автомобіль року», виманюють у довірливих громадян гроші

7 лет назад 0

До call-центру «102» поліції області звернулась 48-річна херсонка, що стала жертвою смс шахрайства. Під приводом продажу автомобіля марки «Сhevrolet Lacetti» шахраї заволоділи її грошима у сумі 112000 гривень.

Незважаючи на всі попередження поліцейських про дії шахраїв, громадяни продовжують потрапляти на хитрощі аферистів. Шахраї постійно вигадують нові схеми для обману, але і не забувають зловмисники і про «перевірені» ними афери — «ВИ ВИГРАЛИ АВТОМОБІЛЬ».

Так, на телефон 48-річної жительки Херсона прийшло смс-повідомлення з текстом, що її мобільний номер автоматично був задіяний в спеціальній акції та вона стала щасливим володарем автомобіля «Сhevrolet Lacetti». Для отримання призу необхідно було перейти за посиланням, що містилось в повідомленні.

За словами заступника начальника слідчого відділення Херсонського відділу поліції Станіслава Чорного, «переможниця» згідно з умовами акції повинна була оплатити податкові збори та інші фінансові витрати, пов'язані з виграшом. Жінка перевела через термінал 112000 гривень на банківську картку. Але приз вона так і не отримала.

За даним фактом відкрите кримінально провадження за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України. За вчинення шахрайських дій чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.