“Щасливі діти — запорука успішної країни”, — Василь Зеленчук

5 лет назад 0

Благодійний фонд Василя Зеленчука організував для дітлахів дійство, рівних якому за масштабами на Херсонщині важко знайти.

Херсонщиною пройшло справжнє свято, яке в нашій області ще довго пам'ятатимуть. З нагоди святкування Дня Святого Миколая та Нового року благодійний фонд Василя Зеленчука спільно з Херсонським обласним театром ляльок організували справжню казку для дітлахів з ряду районів Таврійського краю.




Дітям демонстрували цікаві святкові дійства за участі Діда Мороза, Снігуроньки та інших казкових героїв. На особливу увагу заслуговують лялькові вистави від обласного театру ляльок: для багатьох хлопчиків та дівчаток це було справжнє відкриття, адже такі виступи для віддалених районів Херсонщини є рідкістю. Крім того, благодійний фонд Василя Зеленчука дарував дітлахам солодощі та інші гарні подарунки — обов'язкові атрибути цих свят. Масштаби цього проекту важко переоцінити. Більше трьох десятків виступів у дитячих садочках, школах та будинках культури десятків сіл та селищ Олешківського (Великі Копані, Подокалинівка, Нова Маячка тощо), Голопристанського (Велика Кардашинка, Гладківка, Таврійське, Бехтери та інші), Скадовського (Тарасівка, Миколаївка, Михайлівка тощо), Каланчацького (Олександрівка, Гаврилівка) та Чаплинського (Преображенка, Григорівка, Хрестівка, Долинське та інші села) районів, які протягом тижня переглянули більше пяти тисяч хлопчиків та дівчаток!



Благодійний фонд Василя Зеленчука доклав зусилля заради того, щоб важливий для дітей День Святого Миколая та очікуване свято Нового року стали дійсно казковими. Адже гарні емоції важливі для дітлахів. А досягти цього можна розважаючи їх та даруючи подарунки. Казка може бути реальною, і вона може дарувати неперевершені враження. Варто зазначити, маленьким мешканцям Херсонщини демонстрували дійсно гарні вистави, які мають справжню культурну цінність. І досить мала кількість сучасних мультфільмів, якими захоплюються діти, мають таку ж вагу.


Заходи, організовані благодійним фондом Василя Зеленчука, не залишилися без уваги. Григорівська та Хрестівська сільські рада Чаплинського району, Чаплинські школа-гімназія та спеціалізована школа І-ІІІ ступенів — далеко не повний перелік органів місцевого самоврядування та навчальних закладів, які у письмовій формі подякували Благодійному фонду Василя Зеленчука. У зверненнях вони зазначали, що позитивні враження, які отримали діти, залишилися надовго. Тому можна стверджувати, що свою головну мету Благодійний фонд виконав.


“День Святого Миколая — це свято, на яке чекають усі діти. Це свято, яке дарує дітям усмішку. Думаю, усі ми в дитинстві з нетерпінням чекали на подарунок під подушкою. Це була приємна інтрига. Не варто забувати і про Новий рік, адже ми знаємо, як діти очікують, що Дід Мороз покладе їм під ялинку сюрприз. Тому ми й вирішили організувати свято для дітлахів із віддалених сіл та селищ, яке б могло заінтригувати та порадувати їх. Нам дякували органи влади та місцевого самоврядування, але найголовніше те, з яким теплом нас зустрічали діти, їхні батьки, вихователі, вчителі. Це неможливо ні з чим порівняти! На превеликий жаль, люди забувають, що діти — це основа майбутнього держави. Щасливі діти — запорука успішної країни. Тому саме дитяче щастя — головна ціль благодійного фонду, який я очолюю.

Херсонщина розвивається, проте на сьогодні питання дитячого дозвілля та культурного розвитку підростаючого покоління для багатьох районів області залишаються відкритими. І ми повинні над цим працювати. Рік, який минає, був дуже плідним для мене та моєї команди. І у прийдешньому році ми плануємо не просто продовжити реалізацію наших ініціатив з підтримки діток, а й подвоїти наші зусилля. Ми не зупинимося і будемо з підвищеним натхненням працювати заради усіх жителів Херсонщини — від маленьких діток до людей похилого віку. Окремо хочу виразити подяку обласному театру ляльок. Вони — справжні професіонали. Завдяки майстерності працівників цього закладу діти отримали емоції, які залишаться у них на все життя. І зрозуміли, що лялькові вистави у виконанні визнаних майстрів є досить цікавими.

Наостанок хочу привітати з новорічними та різдвяними святами усіх мешканців Херсонщини. Бажаю, щоб усі проблеми, які впливали на нас у 2018 році, відійшли у небуття. Бажаю кожній люди здоров'я та наснаги, витримки та щастя. А нашій коханій Херсонщині бажаю миру та процвітання” , — зазначив Василь Зеленчук.