Слідчі поліції готують направлення до суду справи щодо зґвалтування та вбивства пенсіонерки

5 лет назад 0

Злочин стався у травні цього року в одному з сіл Скадовського району. Тоді на світанку в районне відділення поліції надійшла інформація, що в будинку виявлено тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Загиблою виявилася 66-річна жінка, яка вела антигромадський спосіб життя. За висновком судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок механічної асфіксії. Також стало відомо, що жінку зґвалтували. Правоохоронці опитали мешканців села і знайшли свідка, який тієї ночі був в гостях у жінки. Чоловік розповів, що після вживання алкоголю ліг спати на дивані господарки. Серед ночі він прокинувся і побачив, що жінку ґвалтує молодий односелець. Правоохоронці розшукали 22-річного підозрюваного за 4 години, він переховувався у знайомих.  

Молодик пояснив, що прийшов з’ясувати стосунки з жінкою, яка нібито поширювала про нього неправдиві чутки серед односельців. Під час конфлікту він зґвалтував господарку, але вона чинила опір і він її задушив.

Як повідомив заступник начальника Скадовського відділення поліції Ігор Моргун, були відкриті кримінальні провадження за ч.2 п.10 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України та ч.5 ст.152 «Зґвалтування» КК України. Досудовим слідством були встановлені всі обставини злочину, зібрана необхідна доказова база, призначено ряд експертиз, висновки яких вказують на причетність затриманого до злочину. Нині зловмисник перебуває у слідчому ізоляторі. Найближчим часом обвинувальний акт буде узгоджений з прокуратурою, після чого кримінальне провадження буде розглядатися в суді. Чоловіку може загрожувати позбавлення волі на строк до 15 років.