Сьогодні відбудеться тренінг для районних бригад-вакцинаторів Херсонщини

3 года назад 0

За оперативною інформацією щодо поширення коронавірусу на Херсонщині станом на 4 березня вакциною CoviShield індійського виробництва по ліцензії Oxford/AstraZeneca в області щеплення отримали 330 медичних працівників.

З початку вакцинації щеплення отримали медики обласного центру, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом. Сьогодні ж за розпорядження департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на базі обласної лікарні пройде тренінг для бригад-вакцинаторів з різних регіонів, які визначені для проведення вакцинації в опорних лікарнях Херсонщини.

Відтепер вакцинація в області відбуватиметься жвавіше. В першу чергу щеплення отримають медпрацівники, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам хворим на коронавірус. Перший етап передбачає також щеплення працівників екстреної медичної допомоги, мобільних бригад, які будуть щеплювати, та працівників лабораторій.

Також розпочав роботу сайт для запису українців на вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19. Послуга “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19” є у застосунку та на порталі Дія. Коли, згідно з дорожньою картою з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту. Про це повідомляється на сайті ОДА.

Як повідомлялось раніше, Херсонщина отримала 11 600 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Цього вистачить аби вакцинувати 5 800 осіб.