«Справа Федоренка»: нарешті головному підозрюваному продовжили тримання під вартою

3 года назад 0

«Справа Федоренка»: недосконалість української системи правосуддя чи навмисне затягування судового процесу? Вже понад два роки відомий на Херсонщині фермер Андрій Федоренко намагається добитися справедливого суду по резонансним подіям 2018 року. Тоді на нього та його підлеглих було здійснено зухвалий напад. Наразі організатори та виконавці замаху на умисне вбивство встановлені – проте справа й досі перебуває на стадії судового розгляду кримінального провадження.

Адвокат потерпілих Андрій Пенчарський зазначає, це вже друга спроба розгляду справи. Адже призначене на 16 листопада поточного року перше засідання у підготовчому провадженні у справі не відбулося за досить дивних обставин.

Крім того, за словами пана Андрія на першій спробі розгляду справи були відсутні і представники Херсонської обласної прокуратури.

Відмітимо, що у Скадовську слухається лише частина справи – окреме кримінальне провадження. Так як обвинувачений Артем Мостовий тривалий час перебував у міжнародному розшуку та був затриманий лише влітку поточного року. Врешті, в залі засідань з’явились всі учасники судового процесу