Справа Федоренка: нарешті розпочався розгляд справи по суті

3 года назад 0

Судова тяганина у два роки: міжнародний розшук одного з підозрюваних, постійна зміна адвокатів захисту та відвід суддів. З 2018 року відомий на Херсонщині фермер Андрій Федоренко намагається добитися аби злочинна група, яка здійснила замах на його життя понесла відповідне законодавче покарання. Нарешті розгляд справи у Скадовському районному суді зрушив з «мертвої точки».

Адвокат потерпілих Артем Клименко розповідає, це вже третє судове засідання у підготовчому провадженні у справі. Перша спроба призначити розгляд справи по суті не відбулася через бюрократичну неузгодженість. А друга була перенесена для ознайомлення з матеріалами справи новим адвокатом підозрюваного. Проте і третє засідання не обійшлося без змін.

Нагадаємо, 10 жовтня 2018 року машину керівника фермерських підприємств Андрія Федоренка було розстріляно на трасі Херсон-Феодосія-Керч. На той момент у авто знаходилося три людини – усі зазнали поранень різної ступені тяжкості та дивом вцілили.

Додамо, що спланованому вбивству передували численні погрози, спроба викрадення Андрія Федоренка та рейдерські атаки на його підприємства – ПСБ «УШБА» та ТОВ «Славута-Юг». Встановлена слідством злочинна група діяла по всій Україні, в тому числі на Херсонщині