Студенти-правознавці двох вузів дебатували про зняття мораторію на продаж земель

4 года назад 0

У Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова відбулася дебатна гра «Вправний юрист» між студентами-правознавцями Херсонського державного університету та Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу. Гра пройшла за організаційної підтримки Херсонської молодіжної ініціативної групи «Кип’яток» та Головного територіального управління юстиції в Херсонській області.

Темою гри обрали непросту і гостру тему сьогодення – зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Учасники гри, як «влада», так і «опозиція», впевнено і аргументовано викладали свою позицію, тож судді гри Сергій Жижко, представнику ХМіГ «Кип’яток», було зовсім непросто обрати команду-переможця.

Всі учасники заходу також могли висловити свою точку зору з обговорюваної теми, взявши участь в онлайн-голосуванні.

Крім того, учасники дебатів мали змогу перевірити свої знання у сфері адміністративного, цивільного та сімейного права, пройшовши онлайн-тести.

Приємним сюрпризом для майбутніх юристів стали джазові замальовки від студентів Херсонського музичного училища та солодкі подарунки від Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова.

Формат дебатів зараз популярний, оскільки дозволяє розглянути тему більш глибоко і всебічно. А ще такі змагання привчають студента-правника керувати своїм часом, вводять його у темп роботи юриста, наштовхують на самостійне вирішення проблем та дають практичні та теоретичні навички.