Трагедія на Херсонщині: автівка без водія переїхала пішохода

3 года назад 0

Вкрай загадкову історію із пішоходом, якого переїхала автівка без водія, обговорюють у селищі Велика Олександрівка на Херсонщині.

Власниця «Рено» зупинила свою іномарку на вулиці Братській, аби зняти гроші з банкомату, повідомляє newday.kherson.ua. З автоматом щось було негаразд, і він довго не хотів повертати платіжну картку. Минуло хвилин із десять, і по тому автомобіль ні з того ні з сього покотився під укіс.

За метрів із п’ятдесят він наїхав на 56-річного чоловіка, котрий повертався з ринку, маючи при собі пакет із продуктами. Машина підім’яла його під себе, й тільки тоді зупинилася. Коли постраждалого за допомогою домкрату дістали, він ще дихав. Але його стан був дуже важким – у комі, з розбитою головою та забоєм головного мозку пацієнта евакуювали до лікарні.

У секторі поліцейської діяльності Великої Олександрівки за фактом порушення правил дорожнього руху (стаття 286 КК України) розпочали кримінальне провадження. «Рено» евакуатор відвіз на штрафмайданчик. Але без ґрунтовної перевірки стану транспортного засобу правоохоронці не можуть точно пояснити, що саме сталося. Якщо молода жінка за кермом не активувала гальмівну систему перед тим, як вийшла з салону, машина мала б почати рух одразу. Однак вона спершу довго стояла, і тільки потім поволі посунулася вперед.

До того ж, майже містичну історію підтверджують не тільки покази власниці іномарки, а й записи з вуличної камери відеоспостереження. Тому причини, які спонукали «Рено» без водія сказитися, ще будуть з’ясовувати в ході автотехнічної експертизи. Поки що відомо лише те, що машина була справна і майже нова – з пробігом близько п’яти тисяч кілометрів.