Транспортні засоби планують дозволити реєструвати он-лайн

5 лет назад 0

Спростити доступ до більшості адміністративних послуг пропонують народні депутати. Зокрема, є намір збільшити не лише кількість процедур, які можна здійснити он-лайн, але і їх якість.

Відповідний проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг та пришвидшення розвитку системи електронних послуг» (№10163) подано на розгляд парламенту. Про це повідомляє "ЗіБ".

Зокрема, планується сформувати постійні довідкові служби, які протягом 12 год. на добу надаватимуть консультаційні довідки за допомогою систем обміну повідомленнями та Інтернету. Також хочуть задіяти в таких службах громадян з обмеженими можливостями.

Крім цього, пропонують удосконалити порядок надання адмінпослуг, передбачивши не послідовне, а по можливості паралельне опрацювання документів підрозділами, задіяними на етапах їх надання. Також прагнуть на законодавчому рівні визначити можливість для надання через ЦНАП певних послуг.

Зокрема, йдеться про видачу (обмін) посвідчень водія, державну реєстрацію актів цивільного стану та транспортних засобів.

Утім, якщо використання цифрового підпису при реєстрації авто ще може бути виправдано, то навряд чи шлюби стануть міцнішими в разі їх реєстрації через мобільний телефон.