Трудові договори занесуть в обов’язковий електронний реєстр

7 лет назад 0

У законі про зайнятість передбачать обов’язкову електронну реєстрацію трудових договорів. А ті контракти, які до нього не потраплять, вважатимуться неукладеними. Про це повідомляє "ЗіБ".

Нову норму для України пропонує внести в закон «Про зайнятість населення» Мінсоцполітики. Як уточнили в міністерстві, роботодавець буде зобов’язаний заносити інформацію про працівника до спеціального реєстру, і «це буде живий реєстр працюючих людей».

Крім того, в міністерстві вважають, що «цей  трудовий договір можна буде накладати на систему персоніфікованого обліку Пенсійного фонду, відслідковуючи стан виплат зарплат, і те, як сплачуються внески». Крім того, цей реєстр покаже і кількість працюючих людей у нашій країні.

Втім, такий реєстр може виявитися лише намаганням міністерства отримати кошти на «електронізацію», додатковий штат та нові підстави для накладання штрафів на підприємства. Адже сьогодні відомості про найнятих працівників уже передаються в електронному вигляді до контролюючих органів. Тож потреба ще одного реєстру видається сумнівною.