Українські військові біля Криму тренувалися «облаштовувати мінно-вибухові загородження» – командування

3 года назад 0

Військовослужбовці українських інженерно-саперних підрозділів, які несуть бойову службу на адмінкордоні анексованого Криму з Херсонською областю вздовж узбережжя Чорного й Азовського морів, за підтримки артилерії та армійської авіації, виконали практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень, повідомляють 2 квітня у пресслужбі Командування об’єднаних сил ЗСУ.

«Рубежі мінування повинні значно ускладнити просування противника в глибину оборони наших військ, – зазначив командувач об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Підготовлена заздалегідь система інженерних загороджень плаваючими транспортерами ПТС-2 на десантно-доступних ділянках морського узбережжя, поєднана з системою вогневого ураження, значно скує дії противника і призведе до його значних втрат».

Як стверджує Наєв, військові резерви угруповання військ, підпорядковані Командуванню, майже щотижня відпрацьовують на узбережжі практичні дії «з протидії висадки морського десанту ймовірного противника з кораблів і повне його знищення».

За інформацією пресслужби, цього разу мінометні розрахунки здійснили марш, розгортання і підготовку вихідних даних для стрільби для артилерійської підтримки інженерно-саперних підрозділів, а вертолітники відпрацювали вправи зі знищення цілей умовного супротивника в польоті на малих висотах.

Наприкінці березня повідомлялося, що розрахунки протиповітряної оборони Збройних сил України біля Криму вчилися припиняти спробу проведення повітряної розвідки умовним противником.

Зазначалося, що українські десантники проводять навчання біля адмінкордону Криму з Херсонщиною з метою «вдосконалення здатності своєчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку як з повітря, так і з морського узбережжя».

У Міноборони Росії також повідомляли про масштабні командно-штабні навчання ПДВ у Криму, що проходили в березні на полігоні Опук.

Руслан Хомчак зазначив, що російські війська, які перекидали до анексованого Криму з Новоросійська і Ставрополя на навчання в березні, продовжують залишатися на півострові. Він також повідомив, що Росія стягує свої війська до кордону з Україною.

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи перекидання військ до українського кордону і на територію анексованого Криму, заявив, що «Росія має право переміщувати війська в межах території країни на свій розсуд».