Юрій Одарченко: “Ми зупинили приписки “Херсонрегіонгазу”

5 лет назад 0

Херсонка Тетяна Сергіївна подала у суд на «Херсонгаз» через порушення її споживчих прав. Переконує: ті незаконно нарахували їй борг за блакитне паливо. Подібні «листи щастя» жителі міста та області почали масово отримувати в липні минулого року. В цілому 42 тисячам абонентам «Херсонрегіонгазу», які використовували газ без лічильників в період з травня 2015 року по січень 2016-го включно, – зробили перерахунок в зв’язку зі збільшенням норм споживання газу. І нарахували борги «заднім числом».

Тоді на численні скарги та обурення від споживачів миттєво відреагували представники місцевої «Батьківщини». А народний депутат від Херсонщини Юрій Одарченко організував цілий фронт боротьби проти свавілля компанії-монополіста. Спочатку створили ініціативну групу і збирали підписи під зверненням до прем’єр-міністра Гройсмана з вимогою втрутитись у ситуацію і захистити права людей, а потім повністю взяли на себе юридичний супровід, коли херсонці вирішили позиватись до суду.

Тоді ж народний депутат України Юрій Одарченко домігся і того, щоб нараховані штучні борги за газ не впливали на одержання херсонцям субсидій. Споживачі, що отримують платіжки із боргами дворічної давнини недвозначно натякають на необхідності проведення аудиту в «Херсонрегіонгазі», адже переконані, що завдяки таким схемам на них просто наживаються. Юрій Одарченко домігся перевірки цих боргів.