Ювенальні поліцейські провели рейди з недопущення проявів насильства щодо дітей у будинках сімейного типу та з протидії продажу неповнолітнім алкоголю

5 лет назад 0

Працівники відділу ювенальної превенції продовжують проводити профілактичні заходи по недопущенню продажу дітям спиртного і тютюнових виробів. Разом з працівниками торгових закладів поліцейські розміщують у видимих місцях магазинів наліпки «Відповідальність починається з мене». А продавцям нагадують про штраф від 1700 до 6800 гривень у випадку продажу дітям спиртного чи цигарок. Такі рейди цього тижня ювенали провели у Скадовському, Каховському та Великолепетиському районах. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

А у Білозерському районі ювенальні поліцейські відвідали три дитячі будинки сімейного типу. Всього ж в області їх нараховується до 30-ти. Поліцейські перевірили умови проживання дітей, моральний клімат в родинах, ставлення батьків до дітей, наявність у малечі всього необхідного для навчання та розвитку. Крім того, поліцейські нагадали дітям алгоритм дій у разі, якщо вони або близькі стали жертвою злочину. А батькам роз’яснили їх обов’язки щодо належного виховання дітей та відповідальність у разі ухилення від їх виконання. До батьків трьох родин питань у перевіряльників не виникло – в їхніх будинках було чисто, вихованню дітей приділено достатньо уваги, малеча забезпечена всім необхідним.