В Херсоні поліцейські встановили особу псевдомінера торгівельно-розважального центру

6 лет назад 0

Псевдомінером торгівельно-розважального центру виявився 16-річний житель Херсона. Він пожартував про закладену вибухівку, не здогадуючись про наслідки своїх дій. Поліцейським знадобилася доба, щоб встановити особу жартівника. Про це повідомляють відділ комунікації поліції Херсонської області.

Повідомлення про замінування торгівельно-розважального центру надійшло у службу з надзвичайних ситуацій у неділю 25 лютого приблизно о 16:00. Інформацію одразу ж передали на «102».

На місце події прибули фахівці усіх екстрених служб. З приміщення були евакуйовані тисячі працівників та відвідувачів. На кілька годин була паралізована робота магазинів та закладів відпочинку.

Спеціалісти-вибухотехніки та кінологи ретельно обстежили приміщення, жодних вибухових речовин не виявили. Повідомлення виявилося неправдивим.

Як повідомив начальник Дніпровського відділення поліції Денис Карімов, поліцейські упродовж доби встановили особу псевдомінера. Ним виявився 16-річний херсонець. Хлопець пояснив, що вирішив пожартувати, взяв телефон у друга і зробив дзвінок про замінування. Наразі хлопець кається у скоєному і пояснює, що не знав про кримінальну відповідальність за такі дії.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років.