В херсонському діагностичному центрі обстежили спортсменів

3 года назад 0

21 березня 2021 р. у Херсоні в діагностичному центрі TAURT MEDICAL (вул. І. Кулика, 33-А), у рамках проєкту «Здорові громади», відбулась реалізація підпрограм Спеціальної Олімпіади України (СОУ) «Здорові спортсмени» – FitFeet- «Здорова стопа» і Health Promotion- «Зміцнюй здоров’я». Програма «Здорові спортсмени» є важливим напрямом роботи для профілактики проблем із здоров’ям дітей Спеціальної Олімпіади.

30 спортсменів, завдяки FitFeet, пройшли обстеження на різні ураження ступні (фізичні, генетичні, грибкові) і отримають необхідні рекомендації. Програма «Здорова стопа» дозволяє виявити вже існуючі проблеми, які можуть стати перешкодою до занять спортом або взагалі стати причиною інвалідності.
Завдяки Health Promotion, 30 спортсменів отримали знання щодо здорового способу життя. Програма пропонує скринінги на щільність кісткової тканини, артеріальний тиск і індекс маси тіла (ІМТ). Її цілі включають заохочення і зміцнення здорового способу життя, а також підвищення самоефективності і самоадвокаціі.

Проєкт «Здорові громади» майже рік реалізується в України в Вінницькій і Херсонській областях, завдяки Голісано Фаундейшн. Том Голісано – підприємець, меценат та громадський лідер – засновник та голова Правління Paychex Inc., де працює 14 000 співробітників. Компанія нараховує 100 офісів по США і обслуговує понад півмільйона малого та середнього бізнесу. Бачення, наполегливість та дії Тома Голісано мають вагомий відголосок у широкому спектрі питань, що стосуються нашого життя – у бізнесі, охороні здоров’я, освіті, політиці виборців, політиці та податковій реформі. Його особистий благодійний внесок у лікарні, навчальні заклади та інші організації перевищує 300 мільйонів доларів. Запеклий захисник гідності та включеності, Том Голісано застосував свій новаторський дух, щоб створити Фонд Голісано, аби допомогти зробити світ кращим місцем для людей з вадами інтелекту та розвитку. Фонд Голісано, заснований у 1985 році, зараз є одним із найбільших приватних фондів у США, який займається виключно підтримкою програм для людей з вадами інтелекту та розвитку. Маючи 45 мільйонів доларів валових активів, вона щорічно присуджує понад 2 мільйони доларів грантів «Уявляючи можливості», захищаючи сім’ї, борючись за їх гідність та надаючи людям з інтелектуальною інвалідністю можливість процвітати у своїх громадах.