В обласній раді обговорювали питання соціально-економічного характеру

5 лет назад 0

Питання соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці сьогодні, 16 квітня, обговорювали депутати у Херсонській обласній раді.

Так, у 2018 році на реалізацію заходів Програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки в обласному бюджеті були затверджені видатки у сумі 7329,1 тис грн, які профінансовані в повному обсязі.

Зокрема на поліпшення соціально-побутових умов ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю було виділено 6845,7 тис. грн, зокрема за рахунок яких 2685 особам надано допомогу. На підтримку сімей Херсонщини у 2018 році було спрямовано 371,5 тис. грн, з них 147 сім’ям надано фінансову допомогу та придбано 2191 новорічний подарунок. Також на поліпшення соціально-побутових умов бездомних та безпритульних громадян з обласного бюджету виділено 99,0 тис. грн.

Реалізація заходів Програми надала можливість підвищити рівень матеріального забезпечення шляхом надання матеріальної допомоги. Так, за рахунок коштів місцевих бюджетів матеріальну допомогу отримали 11478 осіб на загальну суму 14572,5 тис. грн, у тому числі відповідно до Херсонської міської комплексної програми «Соціальний захист» 2298 особам профінансовано 7344,2 тис. грн.

Таким чином звіт про виконання програми соціального захисту людей похилого віку, осіб інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки у 2018 році взято до відома.

Заслухавши інформацію директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації, члени профільної комісії підтримали звіт про виконання обласного бюджету Херсонської області за 2018 рік та погодили внесення змін до обласного бюджету Херсонщини на 2019 рік.

Однак члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці були вимушені зняти з розгляду ряд питань як такі, що не можуть бути вирішені в межах існуючих програм. Це стосується звернень громадян щодо виділення матеріальної допомоги на переоформлення спадщини, придбання системи імплантаційного слухопротезування, усунення наслідків пожежі на дачних ділянках тощо.

Загалом депутати розглянули близько 338 питань, з яких 138 стосуються надання матеріальної допомоги на онколікування.