В Україні офіційно запрацювала Державна податкова служба: ДФС більше не збиратиме податки

5 лет назад 0

Державна податкова служба офіційно розпочала роботу в Україні. Відтепер вона відповідатиме за збір та адміністрування податків замість Державної фіскальної служби України.

28 серпня офіційно опублікували розпорядження уряду про передачу повноважень адміністрування податків від ДФС до ДПС, повідомляє прес-служба фіскальної служби. Про це передає сайт "Громадське".

Зокрема, ДПС відтепер буде відповідати за реалізацію державної податкової політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань.

«Нова податкова служба стане надійним партнером для підприємців, яка створюватиме сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, впроваджуватиме нові сервіси та забезпечуватиме рівні права всіх платників податків. Впевнений, що спільними зусиллями ми побудуємо сервісну податкову службу європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві, якою будемо пишатися», — повідомив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

21 серпня Кабінет міністрів України схвалив розпорядження, яким поклав повноваження й виконання функції адміністрування податків з ДФС на Державну податкову службу.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи — митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

20 березня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб складе по 24 тисячі гривень.

23 квітня завершився конкурс на голову Державної податкової служби України. Його переміг заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

8 травня Кабінет міністрів України призначив Сергія Верланова новим головою Державної податкової служби.

25 червня відбувся фінальний етап конкурсу на голову Державної митної служби, у якому переміг заступник міністра економічного розвитку України Максим Нефьодов

Державна фіскальна служба була створена у 2014 році як правонаступник Міністерства доходів і зборів України. Вона відповідальна за податковий та митний напрям. У часи президентства Віктора Януковича, Міністерство доходів і зборів підозрювали у створенні централізованих схем з ухилення від оподаткування та відмивання коштів, а також «торгівлі» податковими кредитами з податку на додану вартість, які завдали збитків державі на мільярди гривень.