Вакцинація на Херсонщині йде за графіком – брифінг в ОДА

3 года назад 0

2 квітня заступник директора Департаменту здоров’я ОДА, регіональний координатор вакцинальної кампанії Ліна Бондарева на прес-брифінгу повідомила, що щеплення на Херсонщині йде за графіком.

В області з 25 лютого вже 11 060 осіб щеплено вакциною AstraZeneca (Covishield). Всього область отримала 11 600 доз цієї вакцини, тому в суспільстві виникли побоювання щодо можливого призупинення вакцинальної кампанії.

Проте усі особи, що виявили бажання щепитися в рамках першого етапу – вакциновані. Нагадаємо, на першому етапі вакцинальної кампанії щеплювалися медичні працівники та персонал закладів охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, медичні працівники екстреної (швидкої) медичної допомоги, військовослужбовці, які перебувають в зоні АТО/ООС.

Вже найближчим часом область отримає нову партію вакцини від коронавірусу: «Вакцину Pfizer-BioNTech ми очікуємо протягом наступного тижня. Це 4600 доз для вакцинації і ревакцинації 2300 осіб. Для роботи з цією вакциною буде підготовлено 2 мобільні бригади».

Вакциною Pfizer-BioNTech буде щеплено підопічних і працівників інтернатних закладів, які дали на це згоду.

Також очікується прибуття вакцини Sinovac Biotech в область.

«Вона передбачена для маломобільних жителів області, людей, які доглядають за ними. Також нею щеплять спортсменів, що братимуть участь в параолімпійських іграх та вчителів, які будуть працювати на ЗНО», – повідомила Ліна Бондарева.

Також заступниця директора Департаменту здоров’я ОДА закликала жителів області, які щепилися першою дозою вакцини AstraZeneca (Covishield), не панікувати, адже заплановано отримання другої партії цієї вакцини. Про точну дату отримання вакцини буде повідомлено у день її прибуття.

Крім того, за словами Ліни Бондаревої, на Херсонщині створена група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації.

Вакцинація добровільна й безкоштовна.