Вчора ввечері в Херсоні відбулись 3 розбійні напади на магазини

6 лет назад 0

У всіх випадках невідомий заходив до приміщення, погрожував схожим на гранату предметом та вимагав віддати йому гроші. За отриманою від свідків інформацією, чоловік пересувався містом на автомобілі Geely MK Cross. Всім екіпажам патрульної поліції негайно передали орієнтування. Зазначений транспортний засіб інспектори, які несуть службу на стаціонарному посту на автодорозі Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, зупинили близько 22-ї години.

З автомобіля вийшов невідомий та відразу почав погрожувати поліцейським предметом, схожим на гранату. Патрульні привели в готовність табельну зброю, але вогонь не відкривали, адже поруч перебували ще водій автомобіля та пасажир. Також події відбувались на ділянці автодороги з активним рухом. Чоловік сів за кермо патрульного автомобіля та поїхав у напрямку Миколаєва. Інспектори негайно доповіли про подію. Вони зупинили один зі транспортних засобів, що проїжджав поруч, та слідували за викрадачем до місця його зупинку, постійно передаючи інформацію колегам.

У цей час інший екіпаж неподалік Посад-Покровського блокував дорогу за допомогою вантажівки. Поліцейські подавали чоловіку команду зупинитись, однак той її проігнорував та спробував об’їхати перепону узбіччям. Патрульні відповідно до ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» застосували табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження.

Коли автомобіль зупинився, з нього вийшов викрадач із схожим на гранату предметом у руці. Пролунав вибух. Патрульні негайно викликали на місце карету швидкої та слідчо-оперативну групу. 52-річний херсонець, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, від отриманих поранень загинув на місці. Крім нього внаслідок пригоди ніхто не постраждав.

Патрульна поліція Херсона