Великодні свята на адмінмежі Херсонщини з окупованим Кримом пройшли під контролем прикордонників

6 лет назад 0

Обстановка на державному кордоні та адміністративній межі з ТОТ АР Крим протягом святкових та вихідних днів залишалась стабільною та контрольованою, нестандартних ситуацій не виникало.

В одному випадку прикордонники зафіксували спробу обходу контрольного пункту «Каланчак» громадянином України. Порушник не мав належних документів, тому вирішив «сходити» в Крим в обхід встановлених правил, але прикордонники його зупинили та склали адмінпротокол.

Крім того, військовослужбовці Бердянського загону в контрольному пункті «Чонгар» виявили особу, яка прямувала з Криму та була у розшуку за частинами 3 статей 15 та 229 ККУ. Встановленим порядком громадянина передали представникам поліції.

А ось в контрольному пункті «Каланчак» прикордонники Херсонського загону виявили автівку з порушенням – ідентифікаційний номер на рамі автомобіля не відповідав запису у реєстраційному документі. В цьому випадку на громадянина склали адміністративний протокол за статтею 121-1 КУпАП.

В двох випадках прикордонники також виявили і намагання здійснити незаконний вилов водних біоресурсів. Так, у першому випадку громадянин за допомогою сітки вбрід тільки почав вилов на узбережжі Азовського моря в районі населеного пункту Чкалове. Військовослужбовці від відділу «Приазовськ» його виявили та склали адмінпротокол.

А в другому, на березі Березанського лиману в районі населеного пункту Чорноморка громадянин вже встиг наловити більше 20 тисяч креветок, чим завдав збитки державі на суму понад 27 тисяч гривень. По даному факту прикордонники від відділу «Очаків» повідомили представників рибоохорони та поліції, а останнім також направили повідомлення про ознаки кримінального порушення за статтею 249 ККУ.

Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби