Велотур із книгобайком у Гончарівці

5 лет назад 0

У комунальному закладі «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» Херсонської обласної ради працює унікальний книгобайк.

Книгобайк – це два в одному: він є і велотренажером, і в той самий час – знаряддям для читання! Ця новинка центру «Вікно в Америку», що діє на базі відділу документів іноземними мовами Гончарівки (3-й поверх бібліотеки), дозволяє об’єднати читання із користю велотренажера для здоров’я та серця. Читати можна безпосередньо під час тренування, адже є можливість зручно розташувати книгу чи планшет. Пристрій доступний усім користувачам бібліотеки!

3 вересня книгобайк відзначив свій перший ювілей. Він працює вже три місяці та встиг стати дуже популярним серед відвідувачів книгозбірні будь-якого віку. За цей час усі разом проїхали 512 км! Якби це був справжній велосипед, то користувачі бібліотеки уже доїхали б до Вінниці чи Харкова або під’їжджали до Києва. Крім того, це означає, що відвідувачами було спалено більше 7 тисяч калорій і прочитано 21 тисячу сторінок!

Гончарівка запрошує всіх бажаючих до тренувань! Будьмо здоровими і розумними!