Верховна Рада створить комісію з відновлення територіальної цілісності України

5 лет назад 0

Депутати Верховної Ради запропонували створити тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з відновлення територіальної цілісності і забезпечення суверенітету України.

Відповідну постанову, ініційовану представниками фракції "Голос", зареєстровано в секретаріаті парламенту в середу, про що повідомляється на офіційному сайті Ради.

Згідно з документом, завдання ТСК – "визначення принципів і встановлення черговості етапів, яких повинні дотримуватися посадові особи і державні органи України, спрямованих на відновлення територіальної цілісності і забезпечення суверенітету" країни.

При цьому головна мета нової комісії, як сказано в проекті постанови, – "забезпечення протидії можливим загрозам національним інтересам України в ході підготовки і здійснення заходів, спрямованих на деокупації і реінтеграції окупованих територій України".

За пропозицією депутатів, комісію створять на рік, її звіти заслуховуватимуть на сесії Ради кожні три місяці.

Очолити ТСК запропоновано голові фракції "Голос" Сергію Рахманіну, а його заступником може стати Олександр Корнієнко з фракції "Слуга народу". Всього до складу комісії пропонується включити 12 членів парламенту з усіх фракцій.

На думку Рахманіна, робота ТСК "буде складною", але, вважає він, депутати "зможуть знайти точки дотику" і позитивно вплинути на миротворчий процес на Донбасі.