Відбулось засідання постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності

5 лет назад 0

Учора, 17 квітня, відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності. Члени комісії пропрацювали більше 10-ти годин, у ході яких було розглянуто близько 120 питань порядку денного.

Зокрема, депутати підтримали звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік, а також взяли до відома звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік за підсумками 2018 року та звіт про виконання у 2018 році програми створення страхового фонду документації області на період 2016 – 2020 років.

Окрім цього, постійна комісія підтримала внесення змін до обласної програми розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018-2020 роки та погодила внесення змін до обласного бюджету Херсонської області на 2019 рік.

Ознайомившись із зверненнями комунальних закладів, підприємств Херсонської обласної ради щодо виділення додаткових коштів з обласного бюджету, члени комунальної комісії погодилися задовільнити звернення керівників та рекомендували бюджетній комісії розглянути можливість щодо спрямування коштів бюджету розвитку на потреби закладів, оскільки від цього залежить виконання закладами основних функцій.

Також депутати розглянули традиційні питання для постійної комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, що стосуються орендних відносин та визначення переможців конкурсу на право оренди комунального майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, а також переможців конкурсу на заміщення вакантної посади директорів таких комунальних закладів, як: Обласний навчально-курсовий комбінат агропромислового комплексу та Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб.

Окрім цього, у ході засідання депутати ознайомилися із аналізами щодо проведених державних закупівель хліба та хлібобулочних виробів на 2019 рік закладами та установами, які є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.