Відповідальність за підпали на полях буде покладено на орендаря земельної ділянки

7 лет назад 0

З початком зернозбиральної компанії та жнив на Херсонщині активізувались порушники-землекористувачі, які займаються підпалом стерні, сухої рослинності та її залишків на полях.

В умовах розвитку сучасного аграрного бізнесу замість того, щоб стерню і рослинні рештки використати для приготування компостів, органічних добрив, їх просто спалюють.

«Питання на контролі екологічної інспекції та ГУ ДСНС України у Херсонській області, але зі своєї сторони ОДА, а саме: Департамент агропромислового розвитку разом з Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи розробив зміни до законодавчих актів, згідно з якими відповідальність за підпали на полях буде покладено на орендаря даної земельної ділянки. Відповідне звернення було адресовано Кабінету Міністрів України з пропозицією посилити відповідальність користувачів земельних ділянок та збільшити штрафи за випалювання сухої рослинності та її залишків до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що наразі становитиме 3400 грн», — розповів заступник голови облдержадміністрації Євген Рищук, який курує питання агропромислового розвитку і попереджує, що порушники будуть нести відповідальність згідно з діючим законодавством.

Херсонська ОДА