Вихідні, травень 2018: як відпочиваємо на травневі свята

6 лет назад 0

У 2018 році на травень припадає три свята: День міжнародної солідарності трудящих, День Перемоги та Трійця. З урахуванням положень законодавства через перенесення робочих днів утворяться невеличкі канікули, які доведеться відпрацювати у суботу. Про це повідомляє "ЗіБ".

Так, згідно положення статті 73 Кодексу законів про працю України на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься
1 травня — День міжнародної солідарності трудящих (вівторок);
9 травня — День Перемоги (середа);
27 травня — Трійця (неділя).

Відповідно до статті 67 КЗпП , якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Відтак, 28 травня (понеділок) також стає вихідним днем.

Крім цього, оскільки 1 травня припадає на вівторок, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 11.01.2018 № 1-р рекомендував підприємствам перенести робочий день 30 квітня (понеділок) на 5 травня (субота). Відтак працюючі громадяни матимуть чотириденні канікули з 28 квітня по 1 травня. Щоправда згідно КЗпП остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.