Високопільські поліцейські викрили чоловіка, який обікрав п’ять магазинів

4 года назад 0

Злочини сталися на початку минулого року в селах Високопільського району. Від кримінальних діянь невідомого зловмисника постраждали п’ять власників магазинів із Архангельського, Іванівки та Зарічне. Злодій зламував замки дверей магазину, проникав у приміщення та забирав усе, що міг унести в руках: продукти харчування, алкогольні та тютюнові вироби, побутову хімію та електротовари. Вирахувати зловмисника було не легко. Адже поліцейські встановили, що місцеві жителі до скоєння злочинів не причетні. Тобто крадій – заїжджій «гастролер». Відпрацював усі факти, оперативники вийшли на слід зловмисника і затримали його у сусідній області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Високопільського відділення поліції Сергій Курділов, на розкриття злочинів було витрачено чимало часу. Після встановлення можливих очевидців, подвірних обходів, вивчення записів камер відеоспостережень та проведення інших оперативно-розшукових заходів оперативники вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 33-річний мешканець м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, який раніше вже був судим за майнові злочини. На Високопільщину крадій приїжджав на батьківському автомобілі, а викрадений товар збував у себе в місті. Під час обшуків правоохоронці знайшли за місцем мешкання підозрюваного викрадені в одному із магазинів електроінструменти.

Наразі підозрюваний знаходиться у СІЗО. Проводиться досудове розслідування. Найближчим часом обвинувальний акт відносно нього буде скерований до суду. Чоловікові загрожує до 6 років позбавлення волі.