Виїхати з дитиною закордон відтепер значно простіше

5 лет назад 0

Поїхати з дитиною закордон – легко! Відтепер у силу вступив закон 8296 згідно якого особа, яка виховує дитину більше не потребує нотаріального дозволу другого з батьків аби відпочивати з малечею за межами України. Достатньо лише рішення суду, де вказано місце проживання дитини. Термін перебування закордоном чітко обмежений строком до одного місяця. Херсонка Тетяна задоволена таким рішенням, адже знає приклади коли такий дозвіл просто неможливо отримати.
Начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковский додає, навіть, якщо батьки розлучені і аліментник є боржником, виїзд дитини за кордон дозволять посадовці.
Раніше для вивезення дитини закордон був потрібен нотаріальний дозвіл чим часто користувалися боржники і шантажували колишню дружину або колишнього чоловіка відмовитися від аліментів. Тепер права обох батьків збалансовано. А що робити, якщо батько згоден надати дозвіл на відпочинок дитини закордоном, але сам перебуває на заробітках у іншій країні?