Владислав Мангер подякував депутатам облради за правду

4 года назад 0

Сьогодні, 29 травня 2020 року, під час засідання сесії Херсонської обласної ради, голова облради Владислав Мангер виступив з трибуни. Він висловив слова подяки депутатському корпусу за правдиві свідчення у резонансній справі вбивства Катерини Гандзюк. Також Мангер подякував депутатам за підтримку та вміння об’єднуватися заради доброї справи, завдяки якій вдалося зробити обласну раду дійсно дієвим та керівним органом Херсонщини.

Владислав Мангер:

«Гортаючи матеріали «справи Мангера», я поступово дочитав до папки, у якій містяться допити депутатів обласної ради. Я був вражений тим, як мої колеги відповідали на запитання слідчих. І сьогодні, під час чергової сесії, просто не міг не подякувати депутатському корпусу за… правду.

Здавалося б, за таке не дякують, це нібито нормальна людська якість – казати правду. Та озирніться: чи чуєте ви її навколо? чи легко вам самим ця правда дається? чи кожен у цьому світі здатен говорити правду, відчуваючи на собі тиск? А у моїх колег стало мужності, відповідаючи на упередженні питання, доводити: обласна рада VII скликання ПРАЦЮЄ, а не бере участь у корупційних чи кримінальних схемах.

4 роки тому депутати виказали мені свою довіру та обрали на посаду голови обласної ради. Відтоді ми разом зробили обласну раду дійсно дієвим та керівним органом Херсонщини. Та, як виявилося, не всім це стало до вподоби. Майже півтора роки тому, коли мені було пред’явлено підозру по справі Гандзюк, я так само, як і сьогодні, стояв на трибуні у сесійній залі та доповідав про перебіг подій. Тоді колеги вдруге виказали мені довіру. Ми всі сподівались, що в країні, попри всі політичні заяви, діє презумпція невинуватості. Ми сподівались на об’єктивне розслідування. Ми мали надію, що нова влада буде вести справи по-іншому, на засадах неупередженості, виваженості, справедливості. Та, на жаль, так не сталося.

Отримавши матеріали слідства для ознайомлення, я думав, що побачу там інформацію, яка б потребувала моїх пояснень перед вами та перед депутатським корпусом. Але 51 том «справи Мангера» виявився АБСОЛЮТНИМ СМІТТЯМ!

Слідство намагалося втягнути у справу навіть мого покійного батька, який пішов з життя 15 років тому. Тиснули на мене через моїх дітей, погрожуючи їхньому майбутньому. Як батьки, ви знаєте, як це ранить.

В ході слідства стало зрозуміло, що українська правоохоронна система, якщо призначає когось винуватим, то вже ані слідчі, ані ЗМІ не беруть до уваги факти твоєї непричетності. Більше того, правоохоронна система втрачає неупередженість під тиском агресивних угрупувань, які фінансуються не українськими замовниками.

Мені вже дали зрозуміти, що суд не буде швидким. Він може тривати не те що роками, а навіть десятиріччями, доки всі, хто вів «розслідування», не вийдуть на пенсію. Адже тоді вони вже не зможуть відповісти за той «непотріб», яким вони наповнили десятки томів справи.

Шановні мої колеги. Сказав у залі, і повторюю тут: не у кожного в цьому світі вистачить сили духу бути чесними у кризовій ситуації. Ви проявили справжню мужність. Дякую кожному з вас! Це – величезна підтримка для мене. Це – яскравий приклад для тих, хто займе депутатські крісла у залі після нас.

Ми всі з вами З РІЗНИХ ПАРТІЙ, маємо різні переконання, звикли відстоювати власну думку. Але ми завжди уміли об’єднатися заради доброї справи, важливого для області рішення. Тепер ми захищаємо Справедливість.

Своїм прикладом ми доводимо усій країні, що, навіть залишаючись при своїх принципах, можна працювати єдиною командою і досягати великих результатів».

Джерело