Владислав Мангер: «У відповідь на руку дружби ми подамо дві»

6 лет назад 0

Сьогодні, 19 червня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер провів робочу зустріч із виконавчим директором аеропорту Гданськ ім.Леха Валенси Томашем Клосковським (Tomasz Kloskowski).

Польський гість чесно зізнався: про Херсон мало чутно за межами України, тому він був радий познайомитися з нашим містом і переконатися – війни тут немає.

«У нас дуже мало достовірної інформації про те, що насправді відбувається в Україні. Багато хто в Польщі думає, що вся ваша країна знаходиться в гущі бойових подій і, звичайно, це лякає. Але, побувавши тут, я переконався: аеропорти Гданська і Херсона можуть стати хорошими діловими партнерами», – сказав пан Томаш.

У планах аеропорту «Херсон» відкрити рейс з нашого міста до Гданська. Адже цей аеропорт дуже зручний для транзиту – з нього прямим рейсом можна полетіти в безліч країн, в тому числі і скандинавські. Зараз пасажиропотік в цьому аеропорту становить понад 4 600 000 чоловік, проте поляки планують збільшити його до 5 млн. осіб на рік.

«Херсон дуже зацікавлений в тому, щоб рейс Херсон-Гданськ відкрився у нас. Для цього ми зробимо все, що від нас залежить. І я впевнений – маршрут буде користуватися попитом, адже для ділових людей дуже важливо економити час і добиратися в потрібну країну якомога швидше, а якщо ваш аеропорт відкриє нам свої двері, це буде взаємовигідна співпраця. Більш того, ми не шукаємо у вас допомоги, ми шукаємо дружби з вами. І у відповідь на руку дружби ми подамо дві!», – сказав гостю Владислав Мангер.

В кінці зустрічі обидві сторони обмінялися символічними подарунками і домовилися про нову зустріч, вже більш предметну.