Водна поліція продовжує відпрацьовувати акваторію Херсонської області

5 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» в черговий раз провели профілактичні рейди по дотриманню правопорядку на воді. Цього разу увага поліцейських була направлена на дотримання водіями водного транспорту правил перевезення пасажирів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів заступник начальника підрозділу Віталій Костенко, взяти участь у рейдах також запросили представників обласного управління Державної фіскальної служби. Цього разу були перевірені курортні містечка області. У водіїв плавзасобів перевірялись наявність ліцензії на здійснення пасажирських перевезень, рятівних жилетів та відповідність пасажирів до кількості посадочних місць. Під час відпрацювання м. Скадовська та смт Лазурне правоохоронці задокументували 4 порушення адміністративного законодавства. На правопорушників складені протоколи за ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності» (тягне за собою накладення штрафу від 17 до 34 тисяч гривень).

Також в ході патрулювання акваторії р. Дніпро поліцейські виявили чотирьох водіїв плавзасобів, у яких вміст алкоголю в крові перевищував допустиму норму. У відношенні правопорушників складені адміністративні протоколи за ч.5 ст.130 КУпАП. За керування плавзасобом у стані сп'яніння водіям доведеться сплатити штраф в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також суд може позбавити їх права керування всіма видами плавучих засобів на строк від одного до трьох років, або присудити громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Відділ комунікації поліції Херсонської області