Володимир Бериславський: “Громада Чаплинського району має знати, що її очікує з 2021 року”

4 года назад 0

  • Новини
  • 0
  • 0

Володимир Бериславський: “Громада Чаплинського району має знати, що її очікує з 2021 року” Дата: 15/09/2020

Україна на фінішній прямій завершення децентралізаційної реформи. За весь час реформування найбільше обговорень викликала постанова Верховної Ради України “Про  утворення та ліквідацію районів”. 

Згідно з постановою, кількість районів в кожній області значно скоротиться, зокрема на Херсонщині з 18 залишиться лише 5. Аби голови діючих райрад були обізнані стосовно процесу їх ліквідації та реорганізації, з 14 по 18  вересня Українська асоціація районних та обласних рад проведе Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації.

До переліку районів, які мають бути ліквідовані, потрапив і Чаплинський. Тож голова Чаплинської райради Володимир Бериславський стане одним із учасників наради-семінару. 

“Спікерами на даному заході виступають представники різних міністерств, Кабінету Міністрів України. Для мене це шанс отримати відповіді на всі питання, бути проінформованим, і звичайно ж, розуміти, що буде далі з нашою райрадою, співробітниками та майном”, – ділиться Володимир Бериславський.

Не менш важливе питання – формування органу місцевого самоврядування, а саме яким чином проводитиметься співпраця ліквідованої райради з новоствореною.

“Каховська районна рада з адміністративним центром у місті Нова Каховка є правонаступником нашої. Мені, як голові Чаплинської райради, цікаво, яким чином ми співпрацюватимемо, куди звертатися громадянам для з`ясування того чи іншого питання. Адже громада – головне для нас, і ми маємо відстоювати їх інтереси”, – додав пан Володимир. 

На семінарі не оминуть і медичну сферу, бо масове поширення коронавірусної інфекції частково призупинило реалізацію медичної реформи. До того ж, бюджетні кошти передаються через Національну службу здоров`я України (НСЗУ), схема “гроші ходять за пацієнтом” у повній мірі не відпрацьована. 

“Мене хвилює, як до кінця поточного року лікарні отримуватимуть фінансування. Та більш всього, яким чином це фінансування здійснюватиметься з 1 січня 2021 року. Медики мають знати, на що їм розраховувати”,- пояснює голова Чаплинської районної ради.

Після тренінгу у Чаплинській районній раді має відбутися засідання депутатів, а також координаційна нарада з головами ОТГ. Під час якої голова Володимир Бериславський донесете до них всю отриману інформацію та обговорять подальші дії. 

Записала Полина Дайнега.